Centru de zâmbete, terapie și copii speciali din Blaj

Copiii cu dizabilități simt exact la fel ca noi. Au nevoie de iubire, de educație, de joacă, de socializare, să se simtă importanți, folositori. 

Ei au nevoie de sprijinul nostru, de o comunitate interesață de dezvoltarea lor, pentru a reduce riscul excluderii sociale. Pentru ei, o calitate a vieții mult mai bună inseamnă continuitate în recuperare și creșterea gradului de independență și participare la viață socială.

Programul de la Blaj este un program relativ nou al Serviciului de Ajutor Maltez in Romania (licentiat in 2016) dar a avut success încă de la început iar viata copiilor si tinerilor beneficiari s-a îmbunătățit considerabil și masurabil, în ultimii ani.

Prin proiect, împreuna cu Filiala Blaj ne propunem continuarea formării copiilor și tinerilor cu dizabilități multiple cu ajutorul unor piloni importanți și specifici: terapie emotională, de artă, kinetoterapie, socializare. 

Obiectivul nostru este dezvoltarea inteligentei emoționale și incluziunea socială prin activități care stimulează sistemul senzorial și socializarea, orientarea lor spre ateliere protejate. Deasemenea, pentru aparținători se oferă, asfel, câteva ore de respiro  din timpul pe care ei și-l dedică de cele mai multe ori copiilor lor cu nevoi special. Meseria de însoțitor este una extrem de solicitantă pentru aceștia și aici intervene voluntarii și specialiștii din centru, oferindu-le ragazul de care au nevoie pentru aș încărca bateriile sau chiar consiliere.

La acest moment în centru sunt 13 copii si 8 tineri cu dizabilități multiple (Sindrom Down, autism, retard psiho-motric) iar ei beneficiază în mod gratuit, zilnic sau regulat de serviciile noastre. Vârstele lor sunt cuprinse între 5-35 de ani. Dintre cei 21 de beneficiari, 7 sunt cu Sindrom Down, iar ceilalți sunt diagnosticați cu: encefalopatie infantilă sechelară, tulburări de spectru autist, tetrapareză spastică.

Toți sunt incadrați în gradul grav de handicap,  cu însoțitor. 

Una dintre terapiile zilnice ale centrului maltez de la Blaj este "Terapia cu platforma Mira", o platformă destinată recuperării copiilor și adulților cu deficiențe printr-o serie de exerciții complexe încorporate într-un joc video. Terapia s-a dovedit foarte eficientă in toate cele 4 centre malteze in care am implementat-o.

Pentru susținerea terapiilor la cei 21 de copii și tineri cu deficiențe multiple timp de 1 an este nevoie de suma de 800-1000 euro/luna. Acum centrul se află într-o situație disperată pentru că un sponsor local important a intrat în reorganizare și nu mai poate susține acești copii.

Programul trebuie să continue, pentru copiii si tinerii speciali din Blaj iar terapiile și socializările lor zilnice sunt deja o rutină. 

În numele copiilor din Blaj vă mulțumim pentru susținerea voastră, oameni buni și frumoși!

[ Show more ]
Galantomi:

4

Donatii:

24

Suma:

1,815 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2020

Daruieste ziua ta ~ 2020

In beneficiul: Centru de zâmbete, terapie și copii speciali din Blaj

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

20 RON

Suma:

2

Galantomi:
1 Donatii
08 Jul 2018

TRAC – Turul Ciclist al Rezistentei Anticomuniste ~ 2018

In beneficiul: Centru de zâmbete, terapie și copii speciali din Blaj

No Stress Events o competitie ciclista de MTB pe urmele eroilor luptei anti-comuniste din muntii Fagarasului.

1,795 RON

Suma:

3

Galantomi:
23 Donatii

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

500 RON Target
0 RON Suma
0 Donatii
0% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

500 RON Target
20 RON Suma
1 Donatii
4% Complete

Sustin echipa Maltezilor din Blaj

Cred în acesti tineri speciali care ne arăta zilnic ce înseamnă să fii o echipă. Ei, acolo la centrul Maltez din Blaj, sunt toți pentru unu și

500 RON Target
400 RON Suma
8 Donatii
80% Complete

Biciclesc pentru copiii speciali din Blaj

Vă întrebați, poate, de ce am ales să adun bani pentru copiii speciali din Blaj? Simplu, pentru că ei la centrul lor maltez, fac cam aceleași lu

500 RON Target
1,395 RON Suma
15 Donatii
100% Complete