Masa pe roti

Neglijați de societate, uitați de copii și de nepoți, zeci de bătrâni din Cluj își petrec în singurătate anii grei ai vieții.

Ei au rămas bătrânii nimănui, dar de peste 20 ani Serviciul de Ajutor Maltez în România aduce un zâmbet pe fețele brăzdate de ani, printr-o masă caldă în fiecare zi, însoțită de pachete cu bucate proaspete și, poate cel mai important, o vorbă bună.

Programul “Masa pe roți” a fost iniţiat de Serviciul de Ajutor Maltez în România acum 22 ani. Evident este o nevoie care durează de mai multă vreme, dar atunci oamenii inimoşi de la asociaţia noastră au pus bazele acestui program. Programul constă în a sprijini vârstnici care sunt imobilizaţi la domiciliu, nu au aparţinători si au o pensie mică. Beneficiarii noștri au astfel, prin programul maltez, o masă caldă asigurată zilnic, direct în casele lor. Mâncarea este dusă de către un coleg maltez, care petrece astfel câteva minute cu beneficiarii programului şi aceste scurte întrevederi reprezintă o componentă extraordinar de importantă, de valoroasă. Este poate singura ocazie ca vârstnicii singuratici, să îşi împărtăşească durerile sau bucuriile pe care le au pe parcursul zilei sau al săptămânii, e momentul de socializare, de întâlnire adevărată, umană cu colegul nostru. Ne ţin la curent cu tot ce se întâmplă în viaţa lor, este oarecum o mare familie, și a fost susţinută de-a lungul timpului într-o măsură si de comunitatea clujeană cu sprijinul Serviciului de Ajutor Maltez în România.

Prin intermediul platformei, facem apel la voi, oameni cu suflet, să ne unim forțele pentru a asigura continuitatea programului Masa pe Roți. Altfel, mâine bătrâneii  ar putea să rămână fără hrana fizică și sufletească de care au atâta nevoie.

Mulțumim că existați!

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

9

Suma:

885 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2018

Daruieste ziua ta ~ 2018

In beneficiul: Masa pe roti

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

0 RON

Suma:

1

Galantomi:
Donatii
25 Aug 2018

Via Maria Theresia ~ 2018

In beneficiul: Masa pe roti

Via Maria Theresia este un drum istoric aflat în munții Călimani, construit în urmă cu sute de ani, cu scopul de a susține trupele militare grănicerești ale imperiului Austro-Ungar cu armament și hrană. În prezent, drumul Mariei Theresia se suprapune parțial unui traseu turistic destul de puțin semnalizat, prin urmare foarte rar parcurs de turiști. 

885 RON

Suma:

1

Galantomi:
9 Donatii

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

500 RON Target
0 RON Suma
0 Donatii
0% Complete

Alerg azi pentru pâinea de mâine a vârstnicilor

Azi se incheie perioada propusa pentru actiunea caritabila in care multi dintre prietenii mei mi-ati fost alaturi in diverse forme. Va multumesc din s

2,500 RON Target
885 RON Suma
9 Donatii
35.4% Complete