Serviciul de ajutor Maltez

Serviciul de ajutor Maltez

Masa pe roti

Status: Fundraising

Programul constă în a sprijini vârstnici care sunt imobilizaţi la domiciliu, nu au aparţinători si au o pensie mică. Beneficiarii noștri au astfel, prin programul maltez, o masă caldă asigurată zilnic, direct în casele lor. 

[ Show more ]

885 RON

Sumă:

1

Galantomi:

9

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Neglijați de societate, uitați de copii și de nepoți, zeci de bătrâni din Cluj își petrec în singurătate anii grei ai vieții.

Ei au rămas bătrânii nimănui, dar de peste 20 ani Serviciul de Ajutor Maltez în România aduce un zâmbet pe fețele brăzdate de ani, printr-o masă caldă în fiecare zi, însoțită de pachete cu bucate proaspete și, poate cel mai important, o vorbă bună.

Programul “Masa pe roți” a fost iniţiat de Serviciul de Ajutor Maltez în România acum 22 ani. Evident este o nevoie care durează de mai multă vreme, dar atunci oamenii inimoşi de la asociaţia noastră au pus bazele acestui program. Programul constă în a sprijini vârstnici care sunt imobilizaţi la domiciliu, nu au aparţinători si au o pensie mică. Beneficiarii noștri au astfel, prin programul maltez, o masă caldă asigurată zilnic, direct în casele lor. Mâncarea este dusă de către un coleg maltez, care petrece astfel câteva minute cu beneficiarii programului şi aceste scurte întrevederi reprezintă o componentă extraordinar de importantă, de valoroasă. Este poate singura ocazie ca vârstnicii singuratici, să îşi împărtăşească durerile sau bucuriile pe care le au pe parcursul zilei sau al săptămânii, e momentul de socializare, de întâlnire adevărată, umană cu colegul nostru. Ne ţin la curent cu tot ce se întâmplă în viaţa lor, este oarecum o mare familie, și a fost susţinută de-a lungul timpului într-o măsură si de comunitatea clujeană cu sprijinul Serviciului de Ajutor Maltez în România.

Prin intermediul platformei, facem apel la voi, oameni cu suflet, să ne unim forțele pentru a asigura continuitatea programului Masa pe Roți. Altfel, mâine bătrâneii  ar putea să rămână fără hrana fizică și sufletească de care au atâta nevoie.

Mulțumim că existați!